Asker Kirke

Asker kirke har fått ny fasadebelysning. I samarbeid med Asker Elektriske AS og Luminator AS har Vanpee AS levert lysstyring og programmert belysningen. I dette tilfellet falt valget på en Helvar Digidim 920 pga en kombinasjon av DALI og DMX  belysning.

Om Asker kirke
Asker kirke ligger ikke langt fra Skaugumsåsen og Skaugum i Asker. For kongefamilien på Skaugum blir kirkebesøkene ofte lagt til kirken her. Foran kirken står en statue av kronprinsesse Märtha laget av Dyre Vaa i 1957. Bygget har 600 plasser.

Sokneprest i Asker siden 2014, er Tor Øystein Vaaland, tidligere NRK-journalist, programleder i Dagsnytt Atten og generalsekretær i Rådet for psykisk helse.

Kirkebyggets historie
Gamle Asker kirke fra 1100-tallet var bygget med tykke steinvegger og brant ned i 1878. Det ble besluttet å rive ruinene, men mye av inventaret ble reddet ved brannen, blant annet altertavlen fra 1724 og døpefontenen fra 1715. Altertavlen fremstiller nattverden og er malt av Lars Sivertsen i 1724.

En ny, såkalt langkirke bygd i teglstein i nygotikk, sto ferdig på samme plass allerede året etter, i 1879. Arkitekt var Jacob Wilhelm Nordan. Kirken har plass til 500 mennesker. Siden er det gjort flere forandringer blant annet for å tilpasse den nygotiske stilen til det gamle barokkinventaret. Ikke minst ved bidrag fra Tilla og Otto Valstad ble interiøret forandret og gjenåpnet i 1930. Døpefontenen, prekestolen og marmoreringen ved hoveddøren er nylig pusset opp.