Hotellbelysning

Hotellbelysning


Dette er subheading

Det er viktig å forstå hvordan riktig belysning kan benyttes i ulike omgivelser. Hele kundeopplevelsen starter idet gjesten ankommer resepsjonen på et hotell. Det er flere krav som stilles når det kommer til hotellbelysning, og det er mange områder i et hotell som er viktig å ha i betraktning når det settes en lysplan.

Her er våre løsningsforlag til (bruksområdet)

Dette er en kort beskrivende tekst til de aktuelle forslagene

1. Dette er en heading

Dette er en subheading

Dette er en beskrivende tekst for det aktuelle forslaget. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum

Her er armaturene vi har brukt på dette forslaget (klikk for å redigere html):

For gjestens rom og på badet installeres det gjerne generell omgivelsesbelysning for å sette stemningen og gi den nødvendige synlighet, samt arbeidslys for lesing eller arbeid ved skrivebordet. Lobbyen er også en viktig del av et hotell, hvor det ofte er flere soner som har ulike behov for lyssetting. Dette skaper førsteinntrykket av hotellet, og spiller dermed en viktig rolle i utformingen og i planleggingsprosessen.

Hotellbelysningsplanen bør ta hensyn til følgende: 
• Generelle og spesielle behov for ansatte og gjester
• Funksjonell og bærekraftig styring av lys for å spare ressurser
• Harmonisk integrasjon i bygningens øvrige arkitektur
• Sette den rette atmosfæren for hver av aktivitetene som skal foregå i de ulike rommene. 

Lobby og resepsjon
Forholdet mellom funksjon og dekorasjon. Resepsjonspartiet er ansvarlig for gi gjesten et godt førsteinntrykk og sette stemningen, såvel som å guide gjesten til viktige områder som resepsjonen og sittegrupper. Lyset i store rom sim en innhagnshall bør balanseres mellom horisontalt og vertikalt lys, hvor tilstedeværelsen av briljans i materialer og overflater balanseres av mørkere skyggepartier. 

Korridorer  og trapperom
Funksjonellt lys: lyssetting for å bedre orientere seg inn til rommet, heis, nødutganger etc. 
Bruk lysettingen strategisk, ved å variere lysmengden fra skape dimensjoner, spesielt om hotellet har lange korridorer.

Bar/restaurantområde
Inkluderende og avslappende. God fargegjengivelse og lyskontroll, unngå blending. Se forøvrig Restaurantbelysning 

Spisesal
Spisesalen på er hotell vil i all hovedsak bli benytttet til frokostservering, om området ikke er et flerbruksområde. Til motsetning fra restauranten vil det derfor være behov for et kaldere lys som i størst muligg grad emulerer morgenbelysning som sørger for en behagelig  og oppkvikkende atmosfære for gjestene. 

Hotellrom
Lys oppleves forskjellig fra person til person: det er derfor nødvendig at lyset kan reguleres manuelt av gjestene. 
Varm belysning (2700-3000K) gir en varm og innbydende atmosfære. 
Unngå sterke kontraster og gjenskinn i det primære synsfeltet, men se etter måter å skape kontraster på som gir bevegelse for å unngå monotoni.
Belys hotellrom etter fargene på rommene: et blått fargeskjema kan feks virke lyst og innbydende på dagtid, men bli mørkt og rist på kvelden: dette kan motvirkes med varmt lys.
Belys rommene ette aktivitetene på rommene: et konfferansehotell vil ha andre behov nn på brudesuiten. 

 

Trenger du hjelp til lysprosjektering?

Her er en liten beskrivende tekst om nødvendig

CTA korresponderende tilbudside (TAG)

70%

Strømbesparelse ved installasjon av lysstyring og sensorer på områdere som krever 24t belysning

Bruk disse boksene til info for å gi kjapp oversikt over nøkkelinfo fra feks teksten over. Lite eller svært kortfattelig tekst. Bruk ikoner istedenfor bilder som illustrasjoner.

....

DETTE ER EN HEADING

Dette er en subheading om nødvendig

Bruk disse boksene til info for å gi kjapp oversikt over nøkkelinfo fra feks teksten over. Lite eller svært kortfattelig tekst. Bruk ikoner istedenfor bilder som illustrasjoner.

DETTE ER EN HEADING

Dette er en subheading om nødvendig

Bruk disse boksene til info for å gi kjapp oversikt over nøkkelinfo fra feks teksten over. Lite eller svært kortfattelig tekst. Bruk ikoner istedenfor bilder som illustrasjoner.

DETTE ER EN HEADING

Dette er en subheading om nødvendig

Bruk disse boksene til info for å gi kjapp oversikt over nøkkelinfo fra feks teksten over. Lite eller svært kortfattelig tekst. Bruk ikoner istedenfor bilder som illustrasjoner.

Hvilke type lysstyring bør du velge på et hotellprosjekt? 

Riktig lysstyring øker kvaliteten på oppholdet og reduserer kostnader

Døgnrytme styring

For å emulere naturlig lys tilby rmer velvære for gjestene. Dette sørger for ar gjestene sovner godt og får en behaglig oppvåkning - dette gir et uvurdelig minne av oppholdet!

Energisparing for hotell

Kostnader til belysning ka stå for mellom 15-45% av el-kostnadene på et hotell, avhengig av hvor mye det bruker på oppvarming. Og når flere deler av det hotell, som feks korridorer, resepsjon og foajeen krever 24-timers belysning, er det god økonomi å utnytte der en kan i energisparing.

1. Lag en plan for hvordan gjester og betjening bruker hvert rom/område. Ta i beetrakttning alle aspekter av det som fargeskjema, tilgjengelig naturlig lys og komfort. 

2. Utnytt bedre tilgangen på dagslys fra vinduene: vinduer mot nord, gir et jevnt, naturlig lys med lite gjenskinn. Her oppe i ned vil vinde mot sør også ha samme nytten. Vinduer mot øst og vest vil gi mye gjenskinn, og sannsynligvis også være for varme om sommeren hvis de ikke er godt isolert. 

3. Ved å optimaliserer farger og materialer på overflater og møbler, kan du redusere belysningsbehovet. På områdere som blir godt opplyst av dagslys, vil bruk av lyse materialer med en matt overflate maksimere utnyttelsen av dagslyset, mens overflater og materialer med mye gjenskinn, vil maksimere effekten av belysning.  

4.Ta ibruk teknologi som reduserer energiforbruket: sensorer og LED-belysning. 

5.Installer et lysstyringspogram. For områder med 24t belysningsbehov som feks ganger, kan dette redusere kostnadene til belysning med så mye som 70%.

Her legger man inn lysstyringsprodukter for det aktuelle området

 

Dette er en referansesak for (bruksområdet)

Bruk denne enten til å linke til enn aktuell sak, eller en samling av flere, hvis vi har tilgjengelig. 

 

Link til content

Les også (her kan man legge inn artikler, saker el. som også er aktuelle til bruksområdet) 

Dette er heading til CTA nr 2

Last ned (nedlastbart materiale) her.

Link til nedlasting (TAG)