Hva er DALI Lysstyring?

Hva er DALI / DALI-2 Lysstyring?


Helvar er ledende innen design og leverandør av DALI lysstyringsløsninger og produkter og er et av grunnleggerne av DALI-alliansen, og et av de første selskapene som introduserte DALI lysstyringer til markedet. Vi har aktivt ledet utviklingen og innovasjonen av DALI-løsninger. Vi går nå inn i en ny æra av standardisering og interoperabilitet i belysningsverdenen, med introduksjonen av den nye DALI-2-standarden.


Som en original innovatør av DALI og nå leverandør av DALI-2-løsninger, elsker vi å dele vår ekspertise og dybdekunnskap for å hjelpe deg å forstå DALI, og vise deg hvordan du oppnår de perfekte resultatene fra denne fleksible belysnings- og kontrollstandarden!

Hva er DALI og DALI-2?


DALI står for Digital Addressable Lighting Interface. DALI er en toveis åpen protokoll – et digitalt, internasjonalt vedtatt språk som brukes til å kontrollere belysning som LED-drivere. Dette gjør det mulig å overføre informasjon mellom enheter, som lyskommandoer, feildetaljer og diagnostikk.

 

DALI-2 er den nyeste versjonen av DALI. Det tilbyr forbedret interoperabilitet mellom ulike leverandørers produkter gjennom obligatorisk sertifisering, flere funksjoner som energidata, men viktigst av alt, det inkluderer tillegg av kontrollenheter som ikke var inkludert i den originale DALI.

Hvorfor velge DALI ?

INTEROPERABILITET

DALI / DALI-2 er en åpen standard for belysning. Valg av armaturer er enkelt når du spesifiserer med DALI-2. Med DALI-2 er kontrollenhetene også sertifisert, noe som bidrar til å forbedre multi-leverandør kompatibilitet mellom enheter.

FREMTIDSSIKKER OG FLEKSIBEL

Plasser kan rekonfigureres ved hjelp av programvare uten behov for ny ledning, noe som gjør DALI til en fleksibel og bærekraftig løsning med lave totale eierkostnader. Fremtidige tillegg, endringer og forbedringer er enkle sammenlignet med andre industri- eller produsenters egne protokoller eller tradisjonell kretsbelysning.

BYGGEFFEKTIVITET

Lyskontroller er avgjørende for å redusere energiforbruket i en bygning – bruk av DALI kan forlenge levetiden til et belysningssystem og gi full systemsynlighet for å overvåke og optimere bruken.

MINDRE KABELLEGGING

DALI-systemer krever betydelig mindre kabling enn tradisjonelle belysningssystemer, noe som betyr mindre arbeid og lavere kostnader. DALI-kabling koster mindre og er mer robust siden den er topologi- og polaritetsfri.

GRUPPERINGSKONTROLL

DALI muliggjør opprettelse av flere grupper, noe som betyr at brukere kan kontrollere en enkelt armatur, et helt rom eller en hel etasje.

Hvorfor velge våre løsninger?

IMAGINE Routerløsning


Imagine er Helvars toppmoderne DALI lysstyringssystem som er omtalt i tusenvis av utrolige prosjekter over hele verden, designet for sømløs integrasjon med bygningsstyringssystemer (BMS).

Les mer

RoomSet

RoomSet er Helvars ut-av-boksen rombelysningsløsning – kontrollert av RoomSet-appen er den enkel å installere i rom som klasserom og møterom.

Les mer

HELVAR INSIGHTS


Helvar Insights gir full oversikt over plassbruk, med detaljerte beleggsrapporter for å støtte optimalisering.

Les mer

DALI LED-DRIVERE

Vi er spesialister på dimmebar LED-belysning på tvers av DALI, DALI-2, Tunable White og mye mer.

 

Se mer

Vil du lære DALI programmering?

Meld deg på ett av våre kurs!

Se ledige kurs

Fordeler for deg utover DALI

VELVÆRE

Fast belysning er unaturlig. Helvar Intelligent Lighting Solutions muliggjør design av innendørs belysning til å inkludere intensitetskontroll, fargetemperaturkontroll og fargekontroll på en standardisert måte ved å bruke en enkelt DALI-adresse – DALI Type 8 – for å positivt støtte velvære.

SKALERBARHET

Med Helvar Imagine er himmelen grensen. Vår intelligente lysstyringsløsning fungerer perfekt for alle rom, enten det er et møterom, en rekke klasserom eller en hel skyskraper.

INTELLIGENS

Helvar Solutions gir innsikt som muliggjør kontinuerlig optimalisering av et rom over levetiden, for eksempel rapportering av PIR-tidsavbrudd. Med Helvar ActiveAhead introduserer vi prisvinnende trådløs kunstig intelligens til lyskontroller. ActiveAhead vil kontinuerlig lære og generere innsikt, maksimere positiv innvirkning på velvære og optimalisere bygningen din i stadig utvikling.

TILKOBLING

Integrer enkelt med andre systemer på bygnings- eller skynivå med Helvar Imagine. Kontroller belysning og juster innstillinger på stedet eller eksternt. Få full kontroll over et rom ved å integrere med HVAC, AV, persienner, sikkerhet, brannsystemer og mer.

FLEKSIBILITET

Når kravene endres og utvikler seg, er løsningen vår fleksibel for å tilpasse og utvide enkelt enten ved hjelp av programvare eller tilføyelse til nettverket, noe som gir lavere totale eierkostnader enn andre frittstående eller ikke-DALI-baserte løsninger.