Hva er Tunable White?

Tunable White


Tunable White Fargetemperaturkontroll

Når du ønsker å bygge et Tunable White armatur i toppklasse, er vi ekspertene. Vi har et bredt utvalg av Tunable White-produkter, utviklet spesielt for dimming og tuning av hvit farge. Helvar Tunable White iC DALI LED-drivere og iC LED-moduler er hjertet av justerbar hvit belysning. Fargetemperaturkontrollteknologi er avgjørende for Human Centric Lighting som støtter velvære, gir helsefordeler og øker produktiviteten – og på toppen er det et vakkert designelement. Våre drivere kan brukes i DALI-prosjekter så vel som med støttede trådløse lysstyringssystemer.

Hva er Tunable White-belysning?

Tunable White lysteknologi gjør at du kan kontrollere lyskildenes fargetemperaturutgang – med andre ord blander kjølig og varmhvitt lys. Du har kanskje hørt om blanding av hvitt lys, justerbart hvitt, fargetemperaturkontroll, døgnbelysning, menneskesentrisk belysning eller DALI type 8-protokoll. Alle disse stammer fra det samme: med en kontrollenhet, for eksempel et kontrollpanel eller en lysstyringsprogramvare, kan du velge ønsket fargetemperatur hvor som helst mellom det spesifiserte fargetemperaturområdet hvis LED-driveren og modulene støtter det.

CCT står for Correlated Color Temperature, og det refererer spesifikt til fargetemperaturen til hvitt lys, målt i Kelvin (K). For eksempel kalles 3000K "varm hvit" i belysning, og gir en veldig gulaktig nyanse av hvit; fra et menneskesentrisk lyssynspunkt refererer de gulaktige fargetemperaturene til solnedgang og daggry. Jo høyere grader Kelvin, desto kjøligere er den hvite fargetemperaturen, og går fra gulhvit gjennom ren hvit til blåhvit (den kuleste) – den lyseste tiden på dagen.

Hvorfor Tunable White? Det ser bra ut. Dynamisk belysning skaper svært forskjellige stemninger for rom og endrer romstemningen gjennom dagen. Du kan ta rommet ditt fra humørfylt, varmt og avslappende til lyst, moderne og kreativt på sekunder. Men enda viktigere, Tunable White kan gi helsemessige fordeler: Det øker produktiviteten og støtter døgnrytmen, vår innebygde kroppsklokke; les mer om menneskesentrisk belysning og velvære med belysning her.

 

Human Centric Lighting (HCL) for velvære

Human Centric Lighting, også kalt HCL eller circadian lighting, er skapt med justerbar hvit teknologi, ved å endre farge og intensitet av hvitt lys, og designe belysning for å støtte sluttbrukernes belysningsbehov.

For å forbedre våre naturlige døgnrytmer trenger vi lys i løpet av dagen. Studier av døgnrytmen har vist at lysets intensitet, timing, varighet og bølgelengde kan påvirke den biologiske klokken til mennesker. Vi kan bruke varmere, avslappende hvitt lys med litt lavere intensitet, som bidrar til å roe ned når du møter mye stress. Eller vi kan bruke kjøligere hvitt lys med høyere intensitet, for å hjelpe brukere med energi tidlig på morgenen eller en typisk arbeidsdag. Belysningen kan også justeres i løpet av dagen for å støtte mer midlertidige behov.

Les mer om Human Centric Lighting på LightingEurope.org
Les mer hvordan vi kan forbedre velvære gjennom Human Centric Lighting: Wellbeing

 

Fordeler med å bruke DALI fargetemperaturkontroll

DALIs standard for fargetemperaturkontroll lar deg velge en scene med farger og intensitet i ett enkelt trinn, noe som reduserer programmeringstiden betydelig. DALI type 8 (Dt8 eller DALI 209) enhet trenger bare én DALI-adresse for å styre to eller flere utgangskanaler (multipath), noe som i stor grad reduserer kostnadene for et DALI-lyssystem. Med DALI-enhetstype 6 (DT6), krever Tunable White-funksjoner to DALI-adresser; enkelt adresse, enkelt kanal.

Mer å lese:

DiiA – Standarder for DALI, DALI-2, DT8 og D4i
Helvar lysstyringssystemer for Tunable White

 

Vårt tilbud i Tunable White-armaturer

Vi er spesialisert på Tunable White LED-drivere, som vi tilbyr i kompakt og lineært hus. Vår iC-serie med Tunable White-drivere tilbyr et kraftig og fordelaktig utvalg av drivere for ulike armaturdesignbehov, og gir deg brede dynamiske områder og alternativer for utgangsstrøm. Vårt utvalg av iC LED-moduler i forskjellige lengder, bredder og fargetemperaturer passer perfekt til våre drivere, og skaper avanserte lysforhold for en rekke behov.

Programvareverktøyet Helvar Driver Configurator lar deg stille inn LED-modulparametere for iC LED-drivere for å sikre riktig drift under farge- og lysintensitetskontroll. Verktøyet kan også brukes til å konfigurere andre LED-driverparametere som utgangsstrøm

Våre Tunable White komponenter

Se flere SELV drivere