Industribelysning

Industribelysning


Industribelysning krever belysning av høy teknisk kvalitet, som også fyller industriens krav til sikkerhet og byggtekniske krav til energieffektivitet. God belysning i industrien fungerer både forebyggende og sikkerhetsfremmende

Her er våre løsningsforlag til (bruksområdet)

Dette er en kort beskrivende tekst til de aktuelle forslagene

1. Dette er en heading

Dette er en subheading

Dette er en beskrivende tekst for det aktuelle forslaget. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum

Her er armaturene vi har brukt på dette forslaget (klikk for å redigere html):

Industriområder betyr ikke bare produksjonslokaler, men også feks lager, verksteder, garasjer og fryserom. Felles for disse er at det ofte har stor tak høyde og at de gjerne er utsatte for påkjenninger i form av fuktighet, støv eler temperaturvariasjoner. Dette krever armaturer som både er motstandsdyktige for påkjenninger samt har en høy nok lysstyrke til å gi god arbeidsbelysning ved stor montasjehøyde. 

Ulik type industi stiller ulike krav til belysning

Lager og logistikksentre er ofte store og åpne haller med stor takhøye. Et lager fungerer som oppbevaring av aktuelle produkter som en bedrift selger. Derfor er ofte lagrene fulle av reoler og hylleløsninger som strekker seg fra gulv til tak for å nytnytte plassen effektivt. Utfordringen blir derfor ofte å få like godt lys nede på gulvet som i den øverste etasjen av reolen. Men et lager er ikke bare en lagringsplass, her skjer det også pakking av varer, lasting av varer til transport og personalet må kunne lese etiketter og fraktdokumenter uten problemer

Pakkeområder / reoler: Bruk takarmaturer med god spredning, som avgir et klart og effektivt lys og med en høy lumen. Armaturen bør ha høy IP-grad da det ofte er mye støv og møkk på slike steder. Et lager har som oftest et pakkeområdet hvor ordrene blir samlet i esker eller på paller før de går ut til kunder. Med tilstrekkelig belysning forenkler det oppgaven, og det er mindre sannsynlig for feil. Det er et krav om at overflatene rundt pakkeområdet skal ha 300 lux. Dersom det er manuelle pakkebord, bør det være 500 lux.

Tungindustrien kjennetegnes første og fremst av tildels store miljømessige påkjennninger I form av varme, kulde, fuktighet, smuss eller støt. Lyskildene er ofte konstant utsatt for vibrasjoner eller støt, store mengder smuss eller vann. I tillegg er ofte krav om kontinuerlig drift, som gir en ekstra stor slitasjeverdi på produktene sammenliknet med andre miljøer. Et slikt miljø stille ikke bare store krav til produktenes kvalitet og effektivitet - men for å sikre god lønnsomhet ved driftsutgiftene, er et godt og automatisert lysstyringsanlegg ofte avgjørende for å kutte ned på store driftskostnader.   

Industri armaturer

PAN Led IP54

PanLED er et universal armatur for industrielt bruk med høy IP-klasse (IP54). Utviklet for tøffere miljøer med fukt og andre påkjenninger, er dette et robust armatur godt tilpasset tøffe bruksforhold. Vi fører PAN LED  med og uten sensor, i to lengder, med to ulike fargetemperaturrer og Watt...

 

Trenger du hjelp til lysprosjektering?

>IP67

En høy nok IP-grad sikrer anlegget mot fuktighet, smuss, støt og temperaturvariasjoner

Bruk disse boksene til info for å gi kjapp oversikt over nøkkelinfo fra feks teksten over. Lite eller svært kortfattelig tekst. Bruk ikoner istedenfor bilder som illustrasjoner.

3-500LUX

Belysningsverdiene må være høye nok for å sikre godt arbeidslys i arbeidsoner, og god allmennbelysning på store montasjehøyder som feks lager

Bruk disse boksene til info for å gi kjapp oversikt over nøkkelinfo fra feks teksten over. Lite eller svært kortfattelig tekst. Bruk ikoner istedenfor bilder som illustrasjoner.

70%

Så me som opptil 70% av strømutgiftene kan sparees ved å installerer intelligent lysstyring

Bruk disse boksene til info for å gi kjapp oversikt over nøkkelinfo fra feks teksten over. Lite eller svært kortfattelig tekst. Bruk ikoner istedenfor bilder som illustrasjoner.

Hvilke type lysstyring er fordelaktig i industrimiljøer?

Dette er en subheading om nødvendig. 

Helvar Activeahead - intelligent energisparing

Sammenlignet med en LED-basert armatur tar ActiveAhead komfort til et helt nytt nivå samtidig som det gir betydelige energibesparelser.


I tillegg til å øke lysene på en prediktiv måte, dimmer nodene lysene på en smart måte avhengig av plassbruken, og bidrar dermed til å spare energi. 

 

Her legger man inn lysstyringsprodukter for det aktuelle området

 

Dette er en referansesak for (bruksområdet)

Bruk denne enten til å linke til enn aktuell sak, eller en samling av flere, hvis vi har tilgjengelig. 

 

Link til content

Les også (her kan man legge inn artikler, saker el. som også er aktuelle til bruksområdet) 

Dette er heading til CTA nr 2

Last ned (nedlastbart materiale) her.

Link til nedlasting (TAG)