Lær mer om Dimming

Dimming med LED


Kontrollerbar belysning med dimbare LED-drivere

LED-belysning kan styres på mange måter, vanligvis med DALI eller enkel bryter. Våre DALI-2- og DALI LED-drivertilbud er designet for energieffektive, langvarige og høykvalitets profesjonelle dimmingapplikasjoner som kan kontrolleres av et hvilket som helst DALI-nettverk og gir store fordeler med dimmebar LED-belysning til sluttbrukere. Porteføljen har kontrollerbare drivere fra 25 W til 150 W med ulike utgangsstrøm og beskyttelsesalternativer.
iC LED-drivere for Tunable White kan brukes med DALI Type 8 (Dt8)-kommandoer for å kontrollere fargetemperatur og intensitet, og bringe Human Centric Lighting dit den er nødvendig.
For uavhengig dimmebar LED-belysning og justerbar hvit kontroll, gir Helvars Switch-Control, Switch-Control 2 og Direct Control-aktiverte drivere et verdifullt alternativ. For jevn og atmosfærisk lysopplevelse tilbyr Helvars Push to Fade-aktiverte drivere ekstra falmingseffekter mellom forskjellige lystilstander, enkelt kontrollert med en enkel trykknapp.

Dimmingsteknologier

Hva er de forskjellige dimmemetodene i LED-drivere?

Vi har en lidenskap for den beste lyseffekten, og vi har utviklet dimmingsmetoder for å nå disse målene. Våre nyeste DALI-2-drivere bruker amplitudedimmingsteknologi for fullstendig flimmerfri LED-dimming. Filtrert dimming og hybrid dimmeteknologi kombinerer ulike metoder for å oppnå jevn dimming og lyskvalitet. Hvordan skiller dimmemetodene seg fra hverandre? Hvordan er amplitudedimming forskjellig fra hybriddimming? Her kan du studere mer om våre løsninger for dimming av beste kvalitet for ulike løsninger.

 

AMPLITUDEDIMMING

Flimmerfri amplitudedimming for LED-dimming av høyeste kvalitet

Amplitudedimming er ditt valg når du trenger absolutt null flimring i LED-belysningen på de laveste dimmenivåene. Våre DALI-2-drivere med amplitudedimmeteknologi sørger for visuelt feilfri, sikker LED-belysning.

Helvar amplitudedimming* DALI-2 kontrollerbare LED-drivere tilbyr den beste tilgjengelige teknologien for å dimme lyseffekten på en nøyaktig og flimmerfri måte. Amplitudedimming implementerer en teknikk for å justere DC-forsyningen for LED-modulene stabilt helt ned til 1 %. Dette betyr visuelt feilfri lysutbytte som ikke utgjør noen risiko for menneskelig syn eller kameraopptaksapplikasjoner, og naturlig samsvar med f.eks. IEEE 1789-2015-standarden om å minimere flimmer. Amplitudedimming sikrer konstant lysnivå i alle situasjoner og lysmiljøer.

FILTERERT DIMMING

Unik filtrert dimmefunksjon

Filtrert dimming er en kombinasjon av noen beste fremgangsmåter for to dimmingsmetoder. Vår filtrerte dimming oppfyller IEEE 1789-2015-standarden, noe som sikrer sikker dimming ved hele 1 % til 100 % dimming uten potensielle flimmerinduserte svekkelser.

Vår filtrerte dimmeteknologi tar den lineære amplituden* dimmingen trygt helt ned til 3 %. Fra 3 % til 1 % filtreres dimmingen, og stabiliserer utgangen og reduserer modulasjonsindeksen drastisk. Med disse produktene oppnår du ekstremt høykvalitets lysutbytte selv ved de laveste dimmenivåene. Denne unike funksjonen skaper flimmerfri, sikker belysning i henhold til IEEE 1789-2015-standarden. For å oppfylle selv de høyeste standarder for lyskvalitet, er modulasjonsfrekvensen mellom 1 % og 3 % dimmenivåer så høy som > 2 kHz.

HYBRID DIMMING

Forbedrede hybriddimmeteknologier for bedre lyskvalitet

Helvar tilbyr et utvalg LED-drivere med unike dimmefunksjoner for å sikre trygg, sunn og høykvalitets belysning i hele 1 % til 100 % dimmeområde.

Våre hybriddimmingsprodukter kombinerer de beste egenskapene fra lineær amplitude* dimming og fra Pulse Width Modulation (PWM) dimming. Amplitudedimming er en svært effektiv teknikk for å dempe lyseffekten, spesielt på høyere rekkevidde. På det nedre området implementerer hybriddimmingsproduktene høyfrekvent PWM-dimming for å sikre høykvalitetsdimming fra 20 % ned til 1 %. Med våre nyeste produkter fungerer dimmeområdet fra 10 % til 20 % på 8 kHz, og dimmeområdet fra 1 % til 20 % på 1 kHz – 8 kHz, tilsvarende.


Tunable White fargetemperaturkontroll


Våre iC LED-drivere for Tunable White kan brukes med DALI Type 8 (Dt8)-kommandoer for å kontrollere fargetemperatur og intensitet, og bringer Human Centric Lighting dit den er nødvendig.

Les mer om Tunable White

 

Enkel lysstyring uten DALI

Våre LED-drivere tilbyr ulike metoder for å kontrollere lysnivåer sammen med DALI. Disse følgende funksjonene er utmerket for enkle behov for lysstyring; som enkeltrom, korridorer, klasserom, eller armaturbasert styring. Se også våre løsninger for trådløs lysstyring.

 

SWITCH-CONTROLL 2

Lysstyring gjort enkelt


Våre Switch-Control 2 og første generasjons Switch-Control-aktiverte LED-drivere gir et verdifullt alternativ for installasjoner uten DALI. Switch-Control-drivere er direkte koblet til hovedbryteren, og kan styres for å endre dimmenivåer, og fargetemperatur, med en enkel tilbaketrekkbar bryter.

DIREKTE KONTROLL

Enklest mulig armaturbasert styring

Helvars innovative Direct Control oppfører seg omtrent som Switch-Control. Kontrollen er imidlertid mer enkel: I stedet for å bruke nettspenningen, er en enkel tilbaketrekkende bryter koblet til Iset / LED-Iset-terminalen til Direct Control-aktiverte LED-drivere. Direct Control er en ideell løsning for brukervennlige armaturbaserte brytere, for eksempel trekksnor eller lokale dimmende trykknapper.

TRYKK FOR FADE

Gjør belysning til en opplevelse

Helvars Push to Fade-teknologi er en ekstra fading-effekt som dimmer jevnt mellom ulike lysnivåer. Push to Fade er en enkel og kostnadseffektiv måte å forbedre lyskomforten og atmosfæren i kommersiell belysning, gjestfrihet eller boligbelysning. Push to Fade-teknologi er innebygd i et utvalg av våre dimmebare LED-drivere og trenger bare en enkel tilbaketrekkbar bryter for å skape dimmeeffekten.