Smelteverket event: Lys&Bærekraft 2023


Vanpee& Helvar inviterer til en kveld med bærekraft i fokus

Belysningsbransjen er i endring.
Å ha et forhold til lysanleggets levetidskostnader, energiforbruk og miljøpåvirkning er viktigere enn noengang før - men hvordan starter vi? 

Vi inviterer til inspirerende kveld på Smelteverket

Vanpee og Helvar ønsker å invitere alle lysfolk til konstruktive samtaler og faglig påfyll, med fokus på bærekraftige muligheter innen belysning og styringsystem.
Våre inspiratører Ali Heshmati - Alan Jackson - Thea Collett skal ta oss nærmere energibesparende og ivaretagende løsninger, by på inspirererende innsikter i lys og arkitektur og gi oss innblikk i designprosesser.


La oss samarbeide om å nå frem til et felles mål!

Kveldens Inspiratører

 

Med bakgrunn fra scenelys har Thea Collett lang fartstid med å jobbe med belysning som et veldig dynamisk verktøy, som fremkaller følelser, skaper stemning og underbygger rytme. Lysets dynamiske egenskap får en stadig større rolle i arkitektonisk lysdesign.
Hvordan påvirker dette designprosessen, og det endelige resultatet, i en arkitektonisk, og tradisjonelt sett mer statisk lysbransje? 

hvordan påvirkes vi av lys? hvordan hjelper det å forme ikke bare det åpenbare i hvordan vi ser og opplever verden, men hvordan vi tenker, handler, føler - vår helse, produktivitet og velvære?

Dette er noen av de mange spørsmålene som opptar arbeidet til vår foredragsholder Ali Heshmati. Heshmatis arbeid fokuserer på biometrisk arkitektur: det vil si hvordan vårt bomiljø har en biologisk effekt på vår kropp og helse, og hvordan vi kan utnytte denne innsikten og kunnskapen til å skape bedre og mer bærekraftige miljøer for oss.

Alan Jackson er en ledende autoritetsfigur innen belysningsindustrien på grunn av sin brede kunnskap innen intelligent belysning og nettverksbygg, og mange års ledelses- og ledererfaring. Alans interesse og lidenskap er mennesker, miljø, velvære, belysning, teknologi og valg.

Helvar ActiveAhead – Oppsettsdemonstrasjon

Helvars Wireless Director Matti Vesterinen demonstrerer med en demo-case hvor fleksibelt og enkelt et ActiveAhead®-kontrollsystem kan settes opp.

Flere lenker og ressurser:

• Brosjyre
• Systemoversikt
• Pressemelding

 

 

Store strømbesparelser på lager

Vi byttet ut vårt gamle armaturanlegg med ActiveAhead og sparte hele 80% strømforbruk 

Les om det her

Virkelig intelligent trådløs lyskontroll

Selvlærende med økt komfort

Trådløst nettverk ActiveAhead-noder bruker en smart algoritme for å lære hvordan plassen brukes. Armaturene samler inn data fra sine egne sensorer samt fra de andre armaturene som omgir dem. De reagerer også på mengden naturlig lys i rommet.

På grunn av sin intelligens forblir lysnivået optimalt for brukeren og det tilpasser seg kontinuerlig til mulige endringer.

Energieffektive bygg

Sammenlignet med en LED-basert armatur, tar ActiveAhead komfort til et helt nytt nivå samtidig som det gir betydelige energibesparelser.

I tillegg til å øke lysene på en prediktiv måte, dimmer nodene lysene på en smart måte avhengig av plassbruken, og bidrar dermed til å spare strøm

Enkel og rask installasjon

Armaturer utstyrt med ActiveAhead er ekstremt enkle å installere. Bare fest armaturene til den tiltenkte posisjonen og slå på strømnettet. Ingen kontrollkabling, programmering eller konfigurasjon er nødvendig.


Valgfri tilpasning og gruppering er mulig ved å bruke ActiveAhead-mobilappen. Kontinuerlig læring betyr at systemet justerer belysningen automatisk, uten behov for noen manuell omkonfigurering

ActiveAhead - ideel for både renovasjon og nybygg

Last ned brosjyre for å se hvordan

KOMMER SNART! 

Vårt armaturutvalg med ActiveAhead

Vi har en rekke armaturer med ActiveAhead på trappene som snart er tilgjengelig for salg

- meld gjerne din interesse på kontaktskjema under så kontakter vi deg med mer informasjon

Elit Downlight

Elits design, funksjoner og deres brede utvalg gjør dem til den ideelle downlighten for alle typer prosjekter. ELIT er den perfekte balansen mellom design og teknologi. Aluminiumskabinettet er spesielt designet for å sikre at temperaturen på LED-lampen er optimal og for å oppnå best mulig effektivitet og holdbarhet. Den karakteristiske reflektoren laget av teknisk polykarbonat skaper et jevnt lys av høy kvalitet uten flekker.

Avant LED Panel

Uten ledninger eller kabler fester dette valgfrie selvdrevne panelet seg rett på veggen og er ideelt for møterom. Den snakker til ActiveAhead-noder, slik at du kan velge mellom fire forskjellige lysscener.

Trazzo Linær

Still inn lysene ved skrivebordet slik du liker dem eller for jobben du gjør. Du kan lagre lysinnstillingene og få tilgang til dem gjennom ActiveTune-appen. Last ned gratisappen, skann QR-koden på skrivebordet ditt og få riktig lys for deg.

ActiveAhead videobibliotek

Virkelig intelligent trådløs belysningsløsning

Finn ut hvorfor selvlærende ActiveAhead er den ultimate trådløse lysstyringsløsningen!

Alltid på jakt, alltid lærer


Vil du vite mer om selvlærende Helvar ActiveAhead i åpne områder?

Hvordan konfigurere ActiveAhead i et parkeringshus


Denne superenkle steg-for-steg-guiden viser hvor enkelt og raskt det er å konfigurere ActiveAhead ved å bruke ActiveAhead-appen!

Hvordan sette opp ActiveTune personlig lyskontroll


Med Helvar ActiveTune-løsningen kan plassbrukere stille inn lyset over skrivebordet ved hjelp av en mobilapp. Denne videoen viser hvor raskt det er å pare en ActiveAhead-armatur med et ActiveTune-klistremerke ved hjelp av ActiveAhead-mobilappen.

Slik bruker du operasjoner på nettverksnivå i ActiveAhead


ActiveAhead-noder ligger i samme nettverk, noe som gjør det mulig å målrette mot hele nettverket eller deler av det. Denne videoen viser hvordan du kan dra nytte av operasjoner på nettverksnivå ved å bruke ActiveAhead-mobilappen.

Hvordan sette opp korridorhold-funksjonen i ActiveAhead


Korridorhold-funksjonen holder lys i en gruppe på mens en annen gruppe er aktiv. Denne videoen viser hvor enkelt og raskt det er å aktivere korridorhold ved hjelp av ActiveAhead-mobilappen.

Installere Helvar ActiveAhead-aktiverte armaturer


Det er enkelt og raskt å installere ActiveAhead Ready armaturer. Her kan du se den anbefalte sensorposisjoneringen for optimal sensordrift.

1. Velg node

 ActiveAhead-noder

RoomSet with Scenes er ideell for helt nye installasjoner – det kommer med et panel med syv knapper som er perfekt for å sette inn personlige romscener.


ActiveAhead Node Sense

Se produktside

Kombinerer radio, prosessor, multisensor og tilkoblingskabel til en liten kraftig ActiveAhead-node.


ActiveAhead Node Sense

Se produktside

Liten, kraftig, selvlærende ActiveAhead-node for å bygge inn i en armatur.


ActiveAhead Node Advanced

Se produktside

Utvider ActiveAhead-funksjonene til standard DALI-armaturer. Den støtter også Helvar DALI-systemsensorer som tilbyr fleksible installasjoner basert på plassbehovet. Superenkel å installere f.eks. i taket.

2. Velg driver

ActiveAhead-drivere – Freedom eller DALI

RoomSet with Scenes er ideell for helt nye installasjoner – det kommer med et panel med syv knapper som er perfekt for å sette inn personlige romscener.


ActiveAhead Freedom LED drivere

Se produktside

Utvalget av Freedom LED-drivere er optimalisert for å fungere med ActiveAhead Node Sense og ActiveAhead Node.


DALI LED drivere

Se produktside

Helvar DALI LED-drivere er designet for å være energieffektive, langvarige og av høy kvalitet.


ActiveAhead Adapter DA

Se produktside

Lar standard DALI LED-drivere brukes med ActiveAhead Node Sense og ActiveAhead Node.

3. Velg sensor

Arbeid med ActiveAhead Node og ActiveAhead Node Advanced-produkter. ActiveAhead Node Sense har innebygde sensorer.


Innendørs Sensor

Se produktside

Liten og kapabel – og lett å montere inne i lysarmaturen – ActiveAhead med PIR-bevegelse og lysregistrering trenger ikke en separat strømforsyning.


Utendørs Sensor

Se produktside

Utvalget av Freedom LED-drivere er optimalisert for å fungere med ActiveAhead Node Sense og ActiveAhead Node.

Kontrollpanel

Klistre på og start

Uten ledninger eller kabler fester dette valgfrie selvdrevne panelet seg rett på veggen og er ideelt for møterom. Den snakker til ActiveAhead-noder, slik at du kan velge mellom fire forskjellige lysscener.

ActiveTune Personlig belysning

Still inn lysene ved skrivebordet slik du liker dem eller for jobben du gjør. Du kan lagre lysinnstillingene og få tilgang til dem gjennom ActiveTune-appen. Last ned gratisappen, skann QR-koden på skrivebordet ditt og få riktig lys for deg.

Mobilapp

Enkel å tilpasse

Det geniale med ActiveAheads er at den lærer av seg selv - men du kan også fortelle den hva den skal gjøre! Installer ActiveAhead-mobilappen, og med bare et trykk har du ansvaret.

Helvar ActiveHeat Termostat

Intelligent termostat

Helvar ActiveHeat er en smart og brukervennlig energibesparende termostat. Termostaten lytter til ActiveAhead-noder og veksler mellom ECO- og Comfort-temperaturer i henhold til den faktiske plassbelegget i nærheten.

Forvandle rommet med intelligent belysning i dag

Snakk med oss!