Revolution Slider Error: Slider with alias fornebu not found.
Maybe you mean: 'frontpage' or 'hoyskolen-bergen' or 'clarion' or 'Flokk HQ' or 'accenture' or 'asker'

Statoil Fornebu - Five Elements

Statoils kontorbygg på Fornebu med sin fantastiske arkitektur og helt unike bygg-tekniske løsninger var bygget allerede et landmerke før det var ferdigstilt. Inspirasjonen til arkitekturen var spillet Mikado, noe som tydelig gjenspeiler seg i den lekne arkitekturen tegnet av arkitektbyrået A-lab. Bygget er på 70.000 m2 og skal huse 2500 ansatte.

Vanpee AS har i samarbeid med Fagerhult levert lysstyringen til bygget. Bygget er et av de største anleggene vi har levert med Helvar DALI lysstyring i Norge.

Totalt sett sitter det nærmere 7000 Helvar DALI komponenter i bygget, alt fra DALI routere i tavlene til komponenter som styrer ventilasjonen.

Energieffektivitet er et av de viktigste kravene i moderne byggninger, derfor er det lagt mye jobb i å programmere DALI systemet mot slike krav. Det sitter sensorer rundt i bygget som sørger  for at brukerne til en hver tid har tilstrekkelig belysning og ventilasjon ved sine arbeidsplasser. Det er også programmert inn fraværsdeteksjon for å spare strømforbruket, og når brukeren forlater plassen sin vil det intelligente systemet slå av ventilasjonen og lyset.  

 Vanpee produkter i dette prosjekt