WELL™ Bygningstandard og belysning


Det internasjonale WELL Building Institute™ (IWBI™) leder den globale bevegelsen for å transformere bygninger og samfunn på måter som hjelper mennesker til å trives.

IWBI skapte den universelt anerkjente WELL Building Standard™ – et ledende globalt vurderingssystem utelukkende fokusert på måtene bygninger, og alt i dem, kan forbedre komforten og generelt forbedre helse og velvære, og setter en standard for optimal bygningsytelse.
WELL V2-standarden har 10 målekonsepter, som hver har en rekke forutsetninger og optimaliseringer. Plasser tildeles poeng basert på antall oppnådde konsepter, med vellykkede sertifiseringer tildelt deltakere som oppfyller kriteriene for bronse, sølv, gull og platina.

WELL Byggestandard: Lys

Du kan utforske lysfunksjonene nedenfor – klikk deg gjennom for å besøke WELL Building Standard Overviews:

 

Denne WELL-funksjonen krever at prosjekter gir passende lyseksponering i innendørsmiljøer gjennom belysningsstrategier.

Denne WELL-funksjonen krever at prosjekter gir passende belysningsstyrker på arbeidsplaner for vanlige brukere i alle aldersgrupper, som kreves for oppgavene som utføres i rommet.

Denne WELL-funksjonen krever prosjekter for å gi brukere passende eksponering for lys for å opprettholde døgnhelsen og justere døgnrytmen med dag-natt-syklusen.

Denne WELL-funksjonen krever prosjekter for å håndtere blending ved å bruke strategier, for eksempel beregning av blending og valg av passende lysarmaturer for rommet.

Denne WELL-funksjonen krever prosjekter for å designe rom for å integrere dagslys i innendørsmiljøer, slik at dagslys kan brukes til visuelle oppgaver sammen med elektrisk belysning. Det gir også enkeltpersoner en tilknytning til uterom gjennom vinduer.

Denne WELL-funksjonen krever at prosjekter utfører dagslyssimuleringsberegninger for å ta informerte beslutninger rundt fenestrering og skyggelegging, for å gi passende dagslyseksponering for beboerne.

Denne WELL-funksjonen krever prosjekter for å utvikle og implementere strategier for å skape et visuelt komfortabelt lysmiljø.

Denne WELL-funksjonen krever at prosjekter tar hensyn til egenskapene til elektrisk lys som brukes i rommet, for eksempel fargegjengivelse og flimmer.

Denne WELL-funksjonen krever prosjekter for å implementere innovative belysningsstrategier som tar hensyn til brukernes personlige preferanser, så vel som deres interaksjon med det fysiske rommet.

 

 

Ønsker du å lære om WELL?

5 225 prosjekter som omfatter over 772 millioner kvadratfot, benytter WELL i 66 land.

 

Lær mer