Deichmanske Bibliotek


Et kapittel for seg

Deichmanske bibliotek i Bjørvika er et helt kapittel for seg. Denne fantastiske seks-etasjers bygningen ligger på Oslo havn og er sentrert rundt et innovativt helautomatisk boksorteringssystem som kremen på kaka av en virkelig unik og fengende kulturell skjønnhet.

Lysdesign: Multiconsult

Byggeår: 2013-19

Produktliste: 

125 stk Helvar 910 routere

425 stk Helvar 311 pir sensorer

99 stk 135 DALI panel

6919 stk DALI armaturer

49 stk DALI dimmere

1 stk 942 inputmodul

1 stk 444 inputmodul

51 stk 492 Relee

24 stk 494 Relee

3 stk 498 Relee

 

I 2021 ble dette prosjektet hedret med 'World's Best New Public Library Award' av IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) ... i tillegg til 'Library of the Year 2020', 'Betongtavlen 2020', 'DOGA Award' for design og arkitektur', og 'Den norske lysprisen' for innendørsprosjekter. Det er trygt å si at å gå gjennom Deichmanske bibliotek absolutt er en minneverdig opplevelse for mange!

Dette prosjektet ble brakt til live av prisbelønte arkitekteksperter Atelier Oslo og Lundhagen, med hvor vi installerte Helvar lysstyring.

En spesiell omtale går til det danske LED-belysningsselskapet LED iBond – Shelly (en opplyst bokhylle, med innebygd belysning i et kult industrielt design laget spesielt for biblioteker) er montert i hele Deichmanske bibliotek, og skaper en intelligent hylleløsning som har justerbar stråle. vinkler, som gjør at lyset kan fokuseres på bøker, gjenstander og magasiner – som alle kan styres gjennom Helvar Imagine lysstyringssystem via integrasjon av bygningsstyringssystem. størrelsen.

UNIKT BYGG


Det seks-etasjers hule atriet i midten av dette biblioteket trekker naturlig øynene oppover til himlingen med honeycomb-skylights, høyt over de slående betongfasettene og taket i varierende høyder. Plassen føles som om den har en puls, med hver etasje med forskjellige fasiliteter og livlige sosiale områder, interaktive videoinstallasjoner for barn og en rekke dristige, spredte bokhyller og travle arbeidsplasser. Den mest bemerkelsesverdige delen av denne moderne bragden er uten tvil den spektakulære utkragingen i sjette etasje, som fungerer som et samarbeidsrom på flere nivåer, komplett med grøntområder og uslåelig utsikt over Oslofjorden.

– Prisen for Årets folkebibliotek handler om å hylle forbilder, og vinnerbiblioteket – Deichman Bjørvika – er et lysende eksempel. Et vakkert og imponerende bygg som fungerer som et fyrtårn for fremtidige bibliotekbygg. Deichman Bjørvika lever mer enn opp til kriteriene for prisen, og den internasjonale juryen var spesielt imponert over hvordan bygget kombinerer miljøbevissthet med arkitektonisk teft. Biblioteket er et nytt paradis for bøker og lesing, samtidig som det inneholder avanserte teknologiske løsninger. Deichman Bjørvika viser hvordan biblioteker kan fungere som institusjoner som bringer mennesker sammen i tettsteder, byer og lokalsamfunn.» – Jakob Lærkes, IFLA – Danmark

HELVAR LYSSTYRING - 

 

Helvar Lighting Control System er integrert med Crestron for enkel sluttbrukerkontroll, og styres for det meste gjennom tilstedeværelsesdeteksjon og integrasjon med brannalarm/innbruddsalarm. Lysscener for morgen, dag og kveld stilles inn gjennom planleggeren og interne astro-timere for å stille inn forskjellige scener avhengig av soloppgang/solnedgang. Spesiell funksjonalitet for arrangementer er programmert for å deaktivere tilstedeværelsesdeteksjon og tillate manuell kontroll når det er nødvendig, siden stedet til tross for at det er nummer én i verden for å lese din siste roman, inkluderer plassen også en kino, restaurant, kantine og auditorium, og arrangerer hundrevis av arrangementer, inkludert konserter, politiske debatter og tegneseriekonvensjoner.

LED NEON 

Casambi Scener allsidige fleksibilitet kan enkelt

programmeres for å få godt frem de varierende

displayene i showroomet

Casambi Scener allsidige fleksibilitet kan enkelt

programmeres for å få godt frem de varierende

displayene i showroomet

PRODUKTER BRUKT I DETTE PROSJEKTET